top of page
Bethelkerk strook 1.jpg

ORGELKRING

Assen kent veel goede pijporgels, die allemaal wekelijks klinken in de kerkdiensten. Veel van de Asser orgels zijn ook geschikt voor concerten en andere evenementen. In het verleden waren er achtereenvolgens concertseries in de Marturiakerk, de Jozefkerk, de Maranathakerk en een lang lopende in De Kandelaar. Tussen 2000 en 2010 het een tijd betrekkelijk stil: Assen leek haast van de orgelkaart verdwenen. 

 

De in 2011 opgerichte Orgelkring Assen heeft daar verandering in gebracht. Ze heeft de Orgelcultuur in Assen en omstreken nieuw leven ingeblazen door tal van activiteiten te organiseren tussen 2011 en 2016. Er was een vernieuwende en verrassende programmering, naast bekende vormen. We organiseerden o.a. orgelconcerten, orgelexcursies, kinderconcerten, concerten met orgel in combinatie met andere kunstvormen en nog veel meer. En niet te vergeten een aantal keer het jeugd-orgelconours. Het orgel werd vooral gepresenteerd als muziekinstrument en niet in de eerste plaats als kerkelijk instrument.

 

Eind 2017 trad een nieuw bestuur aan dat inmiddels achter de schermen werkt aan nieuwe plannen. 

 

We werken graag samen  met andere organisaties in de omgeving om zo onze krachten te bundelen.

Graag willen wij veel mensen kennis laten maken met mooie en fascinerende orgels en met orgelmuziek in het algemeen. 

 

We hopen de komende jaren veel moois te kunnen presenteren. Houd de agenda in de gaten.

Vriend worden

 

Spreekt u onze doelstelling aan en draagt u onze activiteiten een warm hart toe, word dan ook vriend. Dat zouden we fantastisch vinden! U bent al vriend vanaf € 25 per jaar. Meld u even bij een van de bestuursleden of stuur een email naar orgelkringassen@gmail.com.

 

U ontvangt elk voorjaar van ons een brief met onze voorgenomen activiteiten. Zo af en toe kunt u dan ook een “persoonlijk voordeel” tegemoet zien in de vorm van korting op een concert of in een exclusief voor vrienden georganiseerde activiteit.

Logo_orgelkringassen_DEF.jpg
bottom of page