top of page
Orgelkring_Mailflyer_concert_14 okt 2023.jpg

CONCERT VOOR KOPER EN ORGEL

Majestic5 koperkwintet
Wietse Meinardi orgel

DATUM

zaterdag 14 oktober 2023

PLAATS

Jozefkerk

Kerkplein, Assen

AANVANG

20.00 uur

Hornpipe Händel (fragment)
Jesu, joy of man's desiring (fragment)
Gloria Pinkham (fragment)
Procession of the Nobles Rimski - Korssakov (fragment)

Alvast een voorproefje voor het concert van zaterdag 14 oktober. Bent u ook zo benieuwd hoe het koperensemble en het orgel samen klinken? We geven u graag alvast een inkijkje in het programma met deze geluidsfragmenten. 

Graag tot zaterdag!

 

 

Op zaterdag 14 oktober om 20:00 uur organiseert de Orgelkring Assen een uniek concert: 5 blazers uit de Johan Willem Friso Kapel en organist Wietse Meinardi zullen het publiek deze avond verrassen met een afwisselend programma. Het koperkwintet en het orgel zullen afwisselend te horen zijn, maar natuurlijk ook samen. In het concert nemen de musici u mee in een ware tijdreis: van werken van Purcell, Carpentier en Bach tot meer eigentijdse en swingende klanken in composities van Rimsky Korsakow, Vogel en….. (dat blijft nog even een verrassing, de musici leggen op moment van schrijven de laatste hand aan het programma).

In de akoestiek van de Jozefkerk komt de combinatie van orgel met koper bijzonder goed tot zijn recht.

 

Er wordt tijdens het concert een toelichting gegeven op het programma.

 

Majestic5 is de naam van het koperkwintet dat zijn oorsprong vindt bij de Koninklijke Militaire Kapel ‘Johan Willem Friso’ waar alle muzikanten werkzaam zijn. In de loop van de jaren heeft dit ensemble ook buiten defensie een groot repertoire opgebouwd. Samen met organist Wietse Meinardi staan  de professionele muzikanten garant voor een avond vol muzikaal plezier.

Op trompet hoort u Christelle van den Berg en Friso Valkema, op hoorn Riane van Kooten, trombone Piet Durk Meijer en op tuba Benjamin Sars. 

 

De Orgelkring heet u graag van harte welkom bij dit concert in de Jozefkerk!

 

Entree € 12,50 (t/m 15 jaar € 7,50) inclusief consumptie.

Kaartverkoop via orgelkringassen@gmail.com of aan de kerk.

 

Wilt u de nieuwsbrief van de Orgelkring Assen graag ontvangen? Stuur dan een mailtje naar orgelkringassen@gmail.com met als onderwerp inschrijving nieuwsbrief.

bottom of page