Startpagina

Orgelkring

Orgels

Agenda

Archief

Pers

Links

ContactOrgelkring


Assen kent veel goede pijporgels, die allemaal wekelijks klinken in de kerkdiensten. Maar veel van de Asser orgels zijn ook geschikt voor concerten en andere evenementen. In het verleden waren er achtereenvolgens concertseries in de Marturiakerk, de Jozefkerk, de Maranathakerk en een lang lopende in De Kandelaar. Maar de laatste jaren was het betrekkelijk stil: Assen leek haast van de orgelkaart verdwenen.

De op initiatief van Wietse Meinardi in 2011 opgerichte Orgelkring Assen wil daar verandering in brengen: ze wil de Orgelcultuur in Assen en omstreken nieuw leven in blazen. De Asser orgels zijn te mooi om niet te kennen!

Graag willen wij veel meer mensen kennis laten maken met deze orgels en met orgelmuziek in het algemeen.

We willen dat doen in de vorm van vernieuwende en verrassende programmering, naast bekende vormen. We hebben diverse ideeën verzameld: orgelconcerten, orgelexcursies (ook voor kinderen), open speeldagen, orgel in combinatie met andere kunstvormen en nog veel meer. Het orgel zal vooral gepresenteerd worden als muziekinstrument en niet in de eerste plaats als kerkelijk instrument.


We hopen de komende jaren veel moois te kunnen presenteren. Houd de agenda in de gaten of schrijf je in voor de nieuwsbrief via de secretaris.
jeugdorgelconcours 2012